Καλάθι

Customer Login

Lost password? Register

View your shopping cart

Βιβλιοπωλείο

Unified Modelling Language UML

Προσφορά!

Unified Modelling Language UML

Συγγραφείς:  Νικόλαος Βώρος,  ‘Aγγελος Σπ. Βώρος

Προεπισκόπηση-βιβλίουΠΙΝΑΚΑΣ-

20,00 16,00 με Φ.Π.Α.

Γλώσσες προγραμματισμού

Διαθέσιμο! Παράδοση σε 1-3 μέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Unified Modelling Language UML: Βασικές Αρχές Αντικειμενοστρεφούς Σχεδίασης Συστημάτων και Εφαρμογών, έχει ως στόχο να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο τη γλώσσα UML, η οποία χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για το σχεδιασμό συστημάτων και εφαρμογών σε υψηλό επίπεδο.
Παράλληλα, εισάγονται οι βασικές έννοιες της αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης, η οποία αποτελεί πλέον κυρίαρχη σχεδιαστική τάση σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό εταιριών για τον σχεδιασμό σύγχρονων συστημάτων και εφαρμογών με μεγάλη πολυπλοκότητα.

Κύρια σημεία από τα περιεχόμενα:
Εισάγονται οι βασικές αρχές της αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης με απλό και κατανοητό τρόπο.
Παρουσιάζεται η γλώσσα UML, τα βασικά δομικά στοιχεία της, η εξέλιξή της στο χρόνο καθώς και οι τρέχουσες επεκτάσεις της.
Περιγράφονται αναλυτικά τα διαγράμματα κλάσεων, περιπτώσεων χρήσης, ακολουθίας, συνεργασίας, δραστηριότητας, κατάστασης, συστατικών και ανάπτυξης.
Περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά της UML 2.0 και της SysML (System Modelling Language) η οποία αποτελεί τη νέα σχεδιαστική τάση για την ανάπτυξη συστημάτων με αυξημένη πολυπλοκότητα.
Εισάγεται η έννοια της μεθοδολογίας και ο ρόλος της στο σχεδιασμό των σύγχρονων συστημάτων και εφαρμογών, και παράλληλα αναλύονται οι βασικές αρχές της μεθοδολογίας GRAPPLE.
Παρουσιάζονται τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης, τα οποία υποστηρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση της UML και τα σημαντικότερα προφίλ της.
Το βιβλίο βασίζεται στη χρήση απλών παραδειγμάτων, δανεισμένων από την καθημερινότητα προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα βασικά σημεία της σημειογραφίας της UML και το ρόλο της στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών. Παράλληλα, παρουσιάζεται αναλυτικά ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα σχεδίασης όπου χρησιμοποιούνται και αναλύονται στην πράξη τόσο η UML όσο και οι βασικές αρχές αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης.

 

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.30 kg
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN:

978-960-6759-31-4

Ετος Έκδοσης:

2009

Σελίδες:

216

Κωδικός Ευδόξου:

1119

Κωδικός Ευδόξου

1119

SSL Certificates