Καλάθι

Customer Login

Lost password? Register

View your shopping cart

Βιβλιοπωλείο

Σχεδιασμός Συστημάτων με τη γλώσσα SDL (2η Έκδοση)

Προσφορά!

Σχεδιασμός Συστημάτων με τη γλώσσα SDL (2η Έκδοση)

Συγγραφείς:  Νικόλαος Βώρος

Προεπισκόπηση-βιβλίουΠΙΝΑΚΑΣ-

15,00 12,00 με Φ.Π.Α.

Γλώσσες προγραμματισμού

Διαθέσιμο! Παράδοση σε 1-3 μέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Σχεδιασμός Συστημάτων με τη γλώσσα SDL έχει ως στόχο να εισάγει τις βασικές αρχές της γλώσσας SDL (Specification and Description Language), η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες σχεδίασης συστημάτων, ιδιαίτερα στην περιοχή των τηλεπικοινωνιών και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.
Στις σελίδες του βιβλίου εισάγονται με απλό και κατανοητό τρόπο οι βασικές γλωσσικές δομές της SDL, καθώς και οι βασικές σχεδιαστικές αρχές που διέπουν τη σχεδίαση και ανάπτυξη σύνθετων τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών.

Κύρια σημεία από τα περιεχόμενα:
Εισάγονται οι βασικές αρχές της γλώσσας SDL.
Παρουσιάζονται τα δομικά στοιχεία της γλώσσας και γίνεται αναφορά στα αντίστοιχα διεθνή πρότυπα.
Περιγράφονται αναλυτικά τα διαγράμματα συστήματος, (τύπου) μπλοκ, (τύπου) διεργασιών, (τύπου) διαδικασιών και υπηρεσιών.
Εισάγονται τα διαγράμματα ακολουθίας μηνυμάτων (Message Sequence Charts) ως συμπληρωματικός φορμαλισμός της SDL και εξηγείται η σημασία της χρήσης τους κατά την ανάπτυξη ενός συστήματος.
Παρουσιάζεται ένα αναλυτικό παράδειγμα σχεδίασης συστήματος, στο οποίο εφαρμόζονται στην πράξη όλες οι δομές της SDL και των MSC που έχουν εισαχθεί στα πλαίσια του συγκεκριμένου βιβλίου.
Μέσω δύο αναλυτικών παραρτημάτων, εξηγούνται αναλυτικά τα διεθνή πρότυπα Ζ.100 και Ζ.120, στα οποία ορίζονται η γλώσσα SDL και τα MSCs αντίστοιχα.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.35 kg
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN:

978-960-8105-32-4

Ετος Έκδοσης:

2009

Σελίδες:

164

Κωδικός Ευδόξου:

41963079

Κωδικός Ευδόξου

41963079

SSL Certificates