Καλάθι

Customer Login

Lost password? Register

View your shopping cart

Βιβλιοπωλείο

Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων

Προσφορά!

Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων

Επιστημονική Επιμέλεια: Σωκτ. Κάτσικας,  Δ. Γκρίτζαλης,  Στεφ. Γκρίτζαλης

Ομάδα Συγγραφής: Δημήτρης Γκρίτζαλης, Στέφανος Γκρίτζαλης, Γιάννης Ηλιάδης, Κωστούλα Καμπουράκη, Μαρία Καρύδα, Σωκράτης Κ. Κατσίκας, Ευάγγελος Κιουντούζης, Σπύρος Κοκολάκης, Κων/νος Λαμπρινουδάκης, Δημήτρης Λέκκας, Λίλιαν Μήτρου, Κων/νος Μουλινός, Θεόδωρος Μπαλόπουλος, Βασίλης Τσούμας

Προεπισκόπηση-βιβλίουΠΙΝΑΚΑΣ-

32,00 25,50 με Φ.Π.Α.

Ασφάλεια-Διοίκηση Έργου

Διαθέσιμο! Παράδοση σε 1-3 μέρες

Περιγραφή

Το Βιβλίο Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας ειδικών, με μακροχρόνια ερευνητική, μελετητική και διδακτική εμπειρία στην περιοχή της Ασφάλειας στις ΤΠΕ. Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές, επιστήμονες και τεχνολόγους του κλάδου των ΤΠΕ οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να ασχοληθούν γόνιμα και δημιουργικά με την περιοχή αυτή. Απευθύνεται, επίσης, σε κάθε επαγγελματία των ΤΠΕ, δεδομένου ότι λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα της γνωστικής αυτής περιοχής είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα κληθεί να ασχοληθεί με ζητήματα που εντάσσονται σε αυτήν, οποιαδήποτε και αν είναι η επαγγελματική του ιδιότητα.

Η γνωστική περιοχή της Ασφάλειας στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ήδη προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον ερευνητών και μελετητών, αλλά του συνόλου των επαγγελματιών του κλάδου. Το ενδιαφέρον αυτό ανακλάται, μεταξύ άλλων, στη στάση των ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία έχουν εντάξει στο πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών τους σειρά σχετικών μαθημάτων.

Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την εννοιολογική θεμελίωση της γνωστικής περιοχής, ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση, τεχνολογίες διαχείρισης ταυτότητας, έλεγχο προσπέλασης, πολιτικές και φορμαλιστικά μοντέλα ασφάλειας, ασφάλεια λειτουργικών συστημάτων, ασφάλεια συστημάτων βάσεων δεδομένων, κακόβουλο λογισμικό, διασφάλιση και αξιολόγηση ασφάλειας συστημάτων και προϊόντων, προσεγγίσεις ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, ανάλυση, αποτίμηση και διαχείριση επικινδυνότητας, πολιτικές ασφάλειας, ελεγκτική πληροφοριακών συστημάτων και προστασία προσωπικών δεδομένων. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και δύο παραρτήματα με τις οδηγίες 1995/46 και 2002/58 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι επιστημονικοί επιμελητές του βιβλίου Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ασχολούνται ερευνητικά και μελετητικά, για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, με Ασφάλεια στις ΤΠΕ. Παράλληλα, διδάσκουν σχετικά μαθήματα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και συμμετέχουν συστηματικά στα τεκταινόμενα της γνωστικής αυτής περιοχής, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.8 kg
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN:

960-8105-57-9

Ετος Έκδοσης:

2004

Σελίδες:

544

Κωδικός Ευδόξου:

2165

Κωδικός Ευδόξου

2165

SSL Certificates