Καλάθι

Customer Login

Lost password? Register

View your shopping cart

Βιβλιοπωλείο

Συνδυαστική Βελτιστοποίηση

Προσφορά!

Συνδυαστική Βελτιστοποίηση

35,00 28,00 με Φ.Π.Α.

Μαθηματικά, Δημοφιλή

Διαθέσιμο! Παράδοση σε 1-3 μέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Συνδυαστική Βελτιστοποίηση είναι μέρος της ευρύτερης περιοχής της Βελτιστοποίησης και θεραπεύει τη θεωρία και τους αλγορίθμους για την επίλυση προβλημάτων αποφάσεων των οποίων το σύνολο των εφικτών λύσεων είναι διακριτό ή μπορεί να αναχθεί σε διακριτό.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη μεθοδολογίας και αποδοτικών αλγορίθμων για την ανεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Η Συνδυαστική Βελτιστοποίηση είναι στενά συνδεδεμένη με την Επιχειρησιακή Έρευνα, τη Θεωρία των Αλγορίθμων, τη Θεωρία Γραφημάτων, το Γραμμικό και Ακέραιο Προγραμματισμό και την Επιστήμη της Πληροφορικής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη των περιοχών αυτών αλλά και της τεχνολογίας των υπολογιστών έχει επιτρέψει τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογών της Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης και την επιτυχή εφαρμογή της σε ένα μεγάλο πλήθος κρίσιμων προβλημάτων αποφάσεων σε δίκτυα υπολογιστών, τηλεφωνίας, τηλεπικοινωνιών και οδικής συγκοινωνίας, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη χωροθέτηση εγκαταστάσεων, στην παραγωγή, στο χρονοπρογραμματισμό, κ.ά.

Στο παρόν σύγγραμμα προϋποθέτουμε την εξοικείωση με το Γραμμικό Προγραμματισμό και προσπαθούμε να δώσουμε μία όσον το δυνατόν πλήρη εικόνα της Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης, σταχυολογώντας θέματα και γνώσεις που διεθνώς αναγνωρίζονται αναγκαίες για την περαιτέρω εντρύφηση και την πρακτική εφαρμογή.

Το βιβλίο περιέχει πάνω από 300 σχήματα και γραφήματα για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο, περιέχει πάνω από 150 λυμένα παραδείγματα και περίπου 100 άλυτες ασκήσεις.

Έτσι, το βιβλίο απευθύνεται σε ένα πλατύ κοινό, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, που ασχολούνται με τα θέματα που θεραπεύει το βιβλίο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.8 kg
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN:

978-960-578-022-7

Σελίδες:

522

Έτος Έκδοσης:

2016

Κωδικός Ευδόξου:

59394483

Κωδικός Ευδόξου

59394483

SSL Certificates