Καλάθι

Customer Login

Lost password? Register

View your shopping cart

Βιβλιοπωλείο

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Προσφορά!

By Χαλιδιάς Νικόλαος

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Συγγραφείς: Νικόλαος Χαλιδιάς

Προεπισκόπηση-βιβλίουΠΙΝΑΚΑΣ-

55,00 44,00 με Φ.Π.Α.

Μαθηματικά, Δημοφιλή

Διαθέσιμο! Παράδοση σε 1-3 μέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Εφαρμοσμένα Μαθηματικά απευθύνεται σε φοιτητές θετικών επιστημών. Στα δυο πρώτα κεφάλαια, δηλαδή Απειροστικός Λογισμός και Γραμμική Άλγεβρα, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα με την μεγαλύτερη δυνατή μαθηματική αυστηρότητα. Σε αυτό το επίπεδο είναι σημαντικό (και εφικτό) ο φοιτητής να αποκτήσει την μαθηματική ωριμότητα που απαιτείται.

Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τους ολοκληρωτικούς μετασχηματισμούς Fourier και Laplace οι οποίοι έχουν πληθώρα εφαρμογών.

Στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε το αντικείμενο των διαφορικών εξισώσεων. Η παρουσίαση είναι στοιχειώδεις και κανείς πρέπει να ανατρέξει σε εξειδικευμένα εγχειρίδια για περαιτέρω μελέτη. Παρόλα αυτά ο αναγνώστης θα κατανοήσει τις βασικές τεχνικές των διαφορικών εξισώσεων και θα τα συνδυάσει με τα εργαλεία που έχουν παρουσιαστεί στα δυο πρώτα κεφάλαια.

Στο έβδομο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τις λεγόμενες Μαρκοβιανές αλυσίδες διακριτού χρόνου με την μεγαλύτερη δυνατή μαθηματική αυστηρότητα. Μερικά αποτελέσματα που χρειάζονται από την θεωρία πιθανοτήτων βρίσκονται στο κεφάλαιο έξι το οποίο έχει γραφθεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Τέλος, στο όγδοο κεφάλαιο παρουσιάζουμε συνοπτικά ορισμένα στοιχεία Στατιστικής.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.450 kg
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN:

978-960-578-026-5

Σελίδες:

852

Έτος Έκδοσης:

2017

Κωδικός Ευδόξου:

68378740

Κωδικός Ευδόξου

68378740

SSL Certificates